Van Oord neemt activiteiten Ballast Nedam Offshore over

755

ROTTERDAM – Van Oord neemt Ballast Nedam Offshore over. De overname bestaat uit de activa van Ballast Nedam Offshore, de staf van de EPCI-diensten (ontwerp, inkoop, bouw en installatie), heavy lift installation vessel Svanen en het project Westermeerwind (144 MW).

Van Oord neemt Ballast Nedam Offshore overDe activiteiten worden geïntegreerd in Van Oord’s business unit Offshore Wind Projects. De overname versterkt Van Oord’s leidende positie op de markt voor offshore windprojecten in noordwest Europa.

Marktleider

‘De overname is volledig in lijn met ons investeringsprogramma voor de komende jaren’, zegt CEO Pieter van Oord. ‘Eerder dit jaar hebben we een gespecialiseerd installatieschip voor offshore windprojecten, Aeolus, in gebruik genomen en geïnvesteerd in een nieuwe kabellegger, Nexus, die over enkele maanden operationeel zal zijn. Heavy lift vessel Svanen heeft meer dan 500 fundaties met succes geïnstalleerd en is een goede aanvulling op onze mogelijkheden. Door de fusie van de activiteiten van Ballast Nedam Offshore en onze OWP activiteiten ontstaat een marktleider voor de aanleg van windmolenparken op zee.’

Strategie

De overname maakt deel uit van de Van Oord strategie om de business unit Offshore Wind Projects (OWP) te versterken. ‘De vraag naar energie van de groeiende wereldbevolking stijgt continu. Van Oord’s business unit OWP kan bijdragen aan de doelstellingen van het Energieakkoord, dat aangeeft dat het aandeel duurzame energie in de komende tien jaar moet stijgen van 4% naar 16%.’

Van Oord is sinds 2002 betrokken bij de aanleg van windmolenparken op zee. Van Oord heeft o.a. de volgende projecten succesvol afgerond: Prinses Amalia (Nederland), Belwind (België), Teesside (Verenigd Koninkrijk), DanTysk (Denemarken). Momenteel bouwt Van Oord twee offshore windparken in Nederland: Eneco Luchterduinen (120 MW) en Gemini (600 MW). Ballast Nedam Offshore was betrokken bij de bouw van het eerste Nederlandse offshore windpark, Egmond aan Zee (108 MW). ( Bron: Van Oord)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief