Van Oord gaat land aanwinnen in haven Indonesische Surabaya

486

Van Oord heeft de opdracht verworven voor een landaanwinning in de haven van Surabaya, Indonesië. Op de landaanwinning verrijst een industrieel park. De opdrachtgever is een publiek private samenwerking waarin de havenautoriteit participeert. De opdracht heeft een waarde van twintig miljoen euro.

De uitvoering van het project start in december en duurt tot het voorjaar 2014. Het project omvat het winnen van 4.000.000 m3 zand op zee en het opspuiten van een Van Oord gaat land aanwinnen in haven Surabaya220 hectare groot terrein in vijf eilanden. De bescherming van het terrein met een stenen oeverbekleding maakt onderdeel uit van het contract. Van Oord zet een grote sleephopperzuiger in.

Met Rutte
De ondertekening van het contract vond plaats aan boord van de sleephopperzuiger HAM 310 in de haven van Tanjung Priok in Jakarta in aanwezigheid van de minister-president, de heer M. Rutte, en andere hoogwaardigheidsbekleders. Premier Rutte geeft momenteel leiding aan een handelsmissie in Indonesië waar de intensivering van de samenwerking tussen Indonesische en Nederlandse watersector centraal staat.

Uitdagingen
Indonesië staat volgens CEO Pieter van Oord voor grote waterbouwkundige uitdagingen. ‘De brede ervaring van de Nederlandse waterbouwers met het beschermen van laag liggende gebieden en het opspuiten van kunstmatig land maakt goede samenwerking mogelijk.’

In Indonesië voert Van Oord momenteel een aantal projecten uit. In Jakarta, Tanjung Priok, is eerder dit jaar gestart met de aanleg van een grote containerhaven (150 miljoen euro) die de economische groei van Indonesië moet faciliteren. Van Oord is eveneens betrokken bij de aanleg van een poldereiland, bestemd voor de uitbreiding van de stad Jakarta in het kader van het Kapuk Naga Indah ontwikkelingsplan. Op het eiland Sumatra onderhoudt Van Oord het toegangskanaal naar de haven Bengkulu. (Bron: Van Oord)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter