Van Oord doopt Borr

752

ROTTERDAM – Van Oord heeft voor het eerst een vaartuig gedoopt aan de steiger van zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Het betrof een bijna 19 meter lang en meer dan 5 meter breed waterinjectiebaggervaartuig.

Van Oord doopt BorrMedewerkster mevrouw Jacqueline Determann doopte het vaartuig Borr. De waterinjectietechniek is een methode voor kleinschalig baggeren en het verwijderen van grond op moeilijk bereikbare plaatsen. De techniek is 25 jaar geleden in eigen huis ontwikkeld.

De twaalfde

De Borr is het twaalfde WID vaartuig in de Van Oord vloot. De naam is ontleend aan de Noordse mythologie en betekent zoon. Het vaartuig is bestemd voor de Britse en Spaans/Portugese markt. De Borr, die kan werken tot een diepte van 14 meter, kan over de weg worden vervoerd. Ze is ontwikkeld met aandacht voor ergonomie en zuinig werken. Bovendien kan ze worden voorzien van een multi purpose unit waaraan een cuttersysteem, diverse graafbakken en een hei-installatie kunnen worden gekoppeld.

Het vaartuig is gebouwd op de werf van Technical & Maritime Services in Werkendam. Na de ingebruikname vertrekt het vaartuig naar het Verenigd Koninkrijk voor onderhoud in de haven van Harwich. (Bron: Van Oord)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief