Van Oord bestelt grootste steenstorter in China

865

Van Oord heeft een nieuw SRI-schip (Subsea Rock Installation) besteld. Sinopacific Shipbuilding Group Shanghai gaat het schip bouwen op zijn werf in het Chinese Ningbo. Het schip wordt eind 2016 opgeleverd.

Steenstorten is een techniek voor het beschermen en stabiliseren van offshore platforms en pijpleidingen en is één van Van Oord’s belangrijkste activiteiten voor zijn opdrachtgevers in de olie- en gasindustrie.

Van Oord bestelt grootste steenstorter in ChinaVal- of tremiepijp

Het schip, dat een DP-3 (dynamic positioning) systeem heeft, is uitgerust voor het plaatsen van steen van verschillende afmetingen door zowel een valpijp of een tremiepijp aan de zijkant van het schip. Met een draagvermogen van 14.000 ton, een lengte van 154 meter en een breedte van 28 meter kan het schip werken in waterdieptes van meer dan 600 meter. Aan boord is accommodatie voor zestig personen.

Op dit moment heeft Van Oord drie SRI-schepen: Stornes (27.000 ton), Nordnes (26.000 ton) en Tertnes (11.000 ton).

Energiezuinig

In nauwe samenwerking met de Ulstein Group is tijdens de ontwerpfase speciale aandacht besteed aan een energiezuinige scheepsvorm. Naast moderne materialen wordt het schip uitgerust met een groot aantal innovatieve en duurzame systemen inclusief Green Passport, Clean Ship Notation en Ice Class 1A – PC7. (Bron: Van Oord)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief