Van Moer Stevedoring ontvangt grootste binnenvaartschip

510

Van Moer Stevedoring ontvangt grootste binnenvaartschipVan Moer Stevedoring in het Belgische Vilvoorde heeft onlangs het grootste binnenschip ooit ontvangen. De Devotion, een binnenschip van de Jowi-klasse van 135 meter lang en bijna 15 meter breed, kwam uit Rotterdam een lading lege 45 ft containers afzetten. Deze containers moeten geladen worden bij P&G in Mechelen.

‘De containers stonden vijf breed in het schip, de kraan kon deze breedte perfect aan’, schrijft Van Moer. ‘Het was tevens geen sinecure voor de schipper om door de brug van het insteekdok te varen. Alles ging goed, het was een groot succes en smaakt naar meer.’

Charterschip
Van Moer Stevedoring heeft tevens vanaf augustus een eigen schip gecharterd die vaart tussen Antwerpen en Vilvoorde. De Initia, een Europaschip van bijna 200 teu moet ervoor zorgen dat Vilvoorde aantrekkelijker wordt voor de omliggende markt.
Voor vele klanten is frequentie en betrouwbaarheid cruciaal en dat bieden we nu met dit eigen schip. Op korte termijn zorgde dit reeds voor een verviervoudiging van de volumes.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter