Van den Bosch Groep bestelt 30 Volvo FM Light Concept trucks

492

Van den Bosch Groep uit Erp heeft onlangs 30 Volvo FM Euro 6 Light Concept trucks besteld. De trucks worden geleverd in het eerste en tweede kwartaal van 2014.

De dertig Volvo FM-trekkers voor Van den Bosch zijn een vervanging binnen het huidige wagenpark en worden ingezet in de droge en natte bulk. ‘In het bulktransport is gewicht van groot belang’, vertelt fleetmanager Emiel van Haren. ‘Volvo biedt met de nieuwe Volvo FM Euro 6 een truck met het laagste eigen gewicht, zonder dat er concessies zijn gedaan aan de veiligheid, comfort en ergonomie. Dankzij Van den Bosch Groep bestelt dertig Volvo FM Light Concept trucksde Globetrotter XL cabine zijn bovendien het comfort en de stahoogte voor de chauffeur in de cabine uitstekend. Maar ook belangrijk is dat de Volvo FM extreem veilig is. Zo is de truck uitgerust met ESP, ACC (Adaptive Cruise Control) en Forward Collision Warning. Dit systeem waarschuwt de chauffeur en remt de truck af waardoor de veel voorkomende kop-staart botsingen kunnen worden voorkomen.’

Fuel Package
Van den Bosch heeft bovendien gekozen voor een Fuel package waarin onder meer Volvo I-See is opgenomen. ‘Als je dat combineert met Volvo I-Shift en de zuinige Euro 6 410 pk dieselmotor, ontstaat er een geweldige aandrijflijn, die uitstekend past bij ons werk. Daarnaast zorgt de volledig nieuwe wielophanging voor een perfect stuurgedrag en hoogstaand rijcomfort.’

Van den Bosch
Van den Bosch Groep is een internationale logistiek dienstverlener, die vloeibare en droge bulkstoffen vervoert voor de food, GMP+ en chemische markt. Met zeven vestigingen in Europa bedient Van den Bosch Groep de wereldwijde markt.

Aan de visie van de organisatie liggen vier basiswaarden ten grondslag: efficiency, helderheid, betrokkenheid en kwaliteit. Bovendien volgen alle medewerkers een persoonlijk trainingsplan. In het in-house opleidingscentrum worden alle medewerkers, werkzaam op internationale vestigingen, getraind en bijgeschoold. Op het gebied van duurzaamheid heeft Van den Bosch Groep in 5 jaar tijd de CO2-uitstoot met 20% verlaagd. Intermodaal transport is hierin een bepalende factor. Maar ook de innovatie en verbetering van equipment en het opleiden van chauffeurs dragen bij aan duurzaam ondernemen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter