Vakbonden zetten cao-onderhandelingen Vopak op scherp

458

De onderhandelingen tussen vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen met Vopak over een nieuwe cao staan na de eerste ronde al op scherp. Niet alleen wil Vopak praten over versoberingen van de arbeidsvoorwaarden, het bedrijf kondigde tevens een reorganisatie aan. Hierdoor verdwijnen 200 van de 1.000 banen en zijn gedwongen ontslagen niet uitgesloten.

vopak2Ruud Wennekes, bestuurder FNV Havens: ‘Vopak heeft het over het ‘toekomstbestendig’ maken van de cao. Geen loonsverhoging en snijden in de arbeidsvoorwaarden noem ik ‘de dood in de pot’. Het wordt een moeilijk traject, temeer omdat we nu ook moeten onderhandelen over een sociaal plan om ervoor te zorgen dat de ontslagen niet met lege handen op straat komen te staan.’

Zware tijden

Volgens CNV-bestuurder Albert van Damme worden het zware tijden voor de medewerkers bij Vopak. ‘De bonden willen alleen met Vopak verder praten als het bedrijf een aantal toezeggingen doet met betrekking tot de cao-voorstellen van de bonden. Het kan niet zo zijn dat we eerst alle punten van Vopak uit onderhandelen om dan vervolgens nul op het rekest te krijgen als het gaat om wat de medewerkers willen.’ (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief