Vakbonden vinden uitnodiging Flora Holland een loos gebaar

641

De vakbonden vinden de uitnodiging van Flora Holland om in gesprek te gaan een loos gebaar. Er wordt volgens CNV en FNV niet of nauwelijks ingegaan op de eisen die de bonden stellen en daarom zijn nieuwe acties bij Flora Holland onvermijdelijk.

CNV-onderhandelaar Kitty Huntjens vindt de uitnodiging van geen enkel respect getuigen voor de werknemers en de redelijke eisen die zij stellen. ‘Het is daarmee zeer teleurstellend. Flora Holland moet stoppen met het spelen van spelletjes en nu eens echt ingaan op wat de medewerkers vragen.’ FNV-onderhandelaar Celil Coban haalt Vakbonden vinden uitnodiging Flora Holland loos gebaareen spreekwoord van de plank om de verhoudingen aan te geven. ‘Een kat in het nauw maakt rare sprongen, blijkt maar weer. Maar door zich zo op te stellen versterkt Flora Holland het wantrouwen bij de werknemers. Uit niets blijkt dat Flora Holland zijn personeel serieus neemt. De vastberadenheid van de werknemers om actie te voeren, is alleen maar toegenomen. Ze willen een goed sociaal plan, daar hebben ze recht op.’

Rookgordijn
De uitnodiging van vrijdagavond volgt op een zogenaamde uitnodiging voor gesprek bij de start van de acties. ‘Toen was er op geen enkele manier sprake van een uitnodiging of contact vanuit Flora Holland, maar werd een dergelijk bericht wel door Flora Holland in de media gebracht. Volgens de bonden trekt Flora Holland met deze uitlatingen en acties een rookgordijn op met als doel de media en het personeel te bespelen om hun zogenaamde goede wil te tonen. Er is echter op geen enkele manier sprake van een serieuze toenadering om met de bonden tot een fatsoenlijk sociaal plan te komen.’ (Bron: CNV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter