Vakbonden: ‘TLN stuurt aan op acties in beroepsgoederenvervoer’

495

Werkgeversorganisatie Transport & Logistiek Nederland (TLN) stuurt volgens de vakbonden CNV en FNV met het schrappen van het cao-overleg aan op acties in het beroepsgoederenvervoer. De cao beroepsgoederenvervoer geldt voor 140.000 werknemers.

TLN schrapte het overleg omdat de onderhandelaar bang zijn dat actievoerende chauffeurs opnieuw de onderhandelingen verstoren. Dat gebeurde ook tijdens het overleg op maandag 10 februari. TLN geeft aan de veiligheid van de werkgeversdelegatie niet te kunnen TLN staakt onderhandelingen over cao na gevoel van onveiligheidgaranderen. Tegelijk herhaalt TLN dat er geen loonsverhoging betaald gaat worden.

‘Geen respect’
Met de mededeling dat de werkgevers geen loonsverhoging willen betalen, geeft TLN volgens CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel aan zich niets aan te willen trekken van de looneis van 3 procent die de vakbonden hebben geëist. ‘De toezegging van de werkgevers om volgende week dinsdag het cao-overleg voort te zetten, blijkt dus niets waard. De werkgevers lijken hiermee bewust aan te sturen op acties van werknemers. Met de brief geven transportwerkgevers een verkeerd signaal aan de chauffeurs. Dit getuigt niet van respect voor de mensen die dag en nacht op pad zijn om goederen te vervoeren.’

Uitlokken
Onderhandelaar Egon Groen van FNV Bondgenoten vindt het erop lijken dat de werkgevers acties van de werknemers willen uitlokken. ‘Het eerste wat wij nu gaan doen is de ontstane situatie met onze kaderleden bespreken. Ook gaan we voorstellen om op de kortst mogelijke termijn cao-bijeenkomsten te organiseren voor werknemers.’

CNV Vakmensen bespreekt komende week de situatie eerst met de kaderleden. ‘Daarna gaan we bijeenkomsten organiseren voor alle werknemers in het beroepsgoederenvervoer.’ (Bron: FNV en CNV)

Lees ook:
TLN staakt onderhandelingen cao na gevoel van onveiligheid
Vakbonden hopen op blijvende steun chauffeurs bij cao-overleg
TLN: ‘Broos herstel biedt geen ruimte voor loonsverhoging’
Chauffeurs pikken het niet langer

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter