Vakbonden stellen ultimatum aan tankopslagbedrijf Vopak

552

UTRECHT – CNV Vakmensen en FNV Havens hebben het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak een ultimatum gesteld. Onlangs mislukten de onderhandelingen over een cao en een sociaal plan voor de 650 werknemers. Het ultimatum loopt af op maandagochtend 13 april om 00.01 uur.

Winst Vopak daalt 15%Acht dagen onderhandelen hebben geen cao-resultaat opgeleverd. ‘We merken dat er een nieuwe wind waait bij Vopak’, aldus onderhandelaars Ruud Wennekes (FNV Havens) en Albert van Damme (CNV Vakmensen). ‘Onder het mom van modernisering vindt Vopak dat het allemaal een beetje minder moet. De persoonlijke toeslag van werknemers moet richting nul, geen loonsverhoging voor werknemers die op de uitloop van hun loonschaal zitten, een lagere overwerktoeslag voor werknemers in dagdienst, minder compensatie voor werken op feestdagen. Ga zo maar door. Om een cao voor elkaar te krijgen, moeten de werknemers eerst inleveren.’

Eisen

De vakbonden willen in de cao afspraken maken over een werkgelegenheidsgarantie, een loonsverhoging, reparatie van de WW, transitievergoedingen, budget voor verbetering van de wend- en weerbaarheid van werknemers. En daarnaast een sociaal plan met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

Nu het niet is gelukt om hierover afspraken te maken, vinden de vakbondsleden het tijd voor een ultimatum en – als Vopak daar niet op ingaat – acties in de vorm van werkonderbrekingen of stakingen. (Bron: CNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief