Vakbonden schorten cao-overleg met Vopak op

473

ROTTERDAM – Vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen hebben het cao-overleg met Vopak opgeschort. Aanleiding is dat Vopak de automatische prijscompensatie (APC) ter discussie stelt. Volgens de vakbonden zegt Vopak de APC af te schaffen, tenzij elders in de cao wordt ingeleverd.

Vopak verbetert opslagcapaciteit benzeen en pygasOndanks dat vakbonden er herhaaldelijk bij Vopak op hebben aangedrongen, volhardt het bedrijf in zijn standpunt. De medewerkers kunnen de APC wel krijgen, maar alleen als de mensen inleveren op de cao. Vopak wil daarnaast wijzigingen aanbrengen in de afspraken over persoonlijke toeslagen, het behoud van hogere loonschalen en de feestdagentoeslagen.

Bestuurder Ruud Wennekes van FNV Havens spreekt van ‘de welbekende sigaar uit eigen doos’. ‘Maar de APC in de haven is iets waar werkgevers van af moeten blijven.’

Geen gedwongen ontslagen

Met betrekking tot de onlangs aangekondigde reorganisatie willen FNV Havens en CNV Vakmensen dat dit zonder gedwongen ontslagen gebeurt. De bonden willen samen met Vopak zoeken naar oplossingen die dit realiseren. Echter, Vopak sluit gedwongen ontslagen bij voorbaat niet uit. Door de voorgenomen reorganisatie verdwijnen 200 van de 1.000 banen.

De bonden gaan nu met hun leden overleggen over het vervolg van het cao-overleg. Het volgende overleg staat gepland op 17 december aanstaande, maar het is afhankelijk van wat de leden vinden of en hoe dit zal plaatsvinden. (Bron: FNV Bondgenoten)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief