Vakbonden hopen op blijvende steun chauffeurs bij cao-overleg

536

Vakbonden FNV en CNV hopen ook bij de volgende onderhandelingen over een cao voor het beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) op steun van de vrachtwagenchauffeurs. De vakbonden zaten maandag voor het eerst in twee maanden weer om de tafel met de werkgevers (TLN en KNV).

Bij Hotel Mercure in Nieuwegein liepen de spanningen behoorlijk op. Een groep van zo’n 100 chauffeurs was eerst met een langzaamaan-actie naar Nieuwegein gereden. In de loop van de dag werd Vakbonden hopen op blijvende steun chauffeurs bij cao-overlegduidelijk dat de werkgevers helemaal geen loonsverhoging wilden bieden.

In de hal
Volgens CNV-onderhandelaar Van Rijssel liep het overleg spaak te lopen. ‘Toen de chauffeurs, die buiten stonden te wachten, lucht kregen van het bod van de werkgevers, kwam er een groep de zaal binnen waar we in overleg zaten. De rest zat in de hal te wachten. De werkgevers waren er niet blij mee, maar het resultaat was wel dat ze hebben toegezegd dat we het overleg voortzetten. Dat wordt nog best moeilijk. Want tussen nul procent en de drie procent die wij vragen, zit wel een groot gat natuurlijk.’

Vernieuwing
De vakbonden willen een eenjarige cao, met een loonsverhoging van drie procent. ‘Als we daarover snel een resultaat kunnen bereiken, kunnen we de komende periode gebruiken voor gesprekken over vernieuwing van de cao, met bijvoorbeeld een goed basisloon, meer zeggenschap over werktijden en scholing.’ (Bron: CNV Vakmensen)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter