Vakbonden en Brink’s weer aan de onderhandelingstafel

603

UTRECHT – De onderhandelingen tussen vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen en geldtransporteur Brink’s zijn hervat. De afgelopen weken voerden Brink’s medewerkers vanuit wisselende filialen estafetteacties uit en afgelopen was er een 24-uurs staking. Hierdoor werden geldautomaten van vooral de Rabobank niet bijgevuld en werd geld bij banken niet opgehaald.

Komst GSN kan 850 banen bij Brink’s gaan kostenDe medewerkers eisen een beter sociaal plan en herplaatsing van zoveel mogelijk personeel van Brink’s bij de geldtransporteurs die het werk van Brink’s overnemen. Door een reorganisatie verdwijnen er dit jaar ruim 600 van de ongeveer 1.000 banen bij Brink’s.

Niet makkelijk

‘We zijn dinsdag uitgenodigd door de directie van Brink’s om de onderhandelingen te hervatten. Na overleg met onze achterban, is besloten op deze uitnodiging in te gaan’, zegt Eric Aarts, actiecoördinator CNV Vakmensen. ‘Gezien de complexiteit van de zaken die moeten worden geregeld en de beschikbare financiële ruimte aan de kant van Brink’s zullen deze onderhandelingen niet makkelijk worden’, waarschuwt Leen van der List, actiecoördinator FNV. ‘Maar we willen de kleine kans die wij zien om er samen met de directie uit te komen niet voorbij laten gaan.’

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over van Brink’s naar Geld service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink’s verdwijnen.  Het werk zelf verdwijnt niet, maar wordt dus overgenomen door andere uitvoerders. Een deel van het ervaren personeel van Brink’s zou daarom prima aan de slag kunnen bij deze nieuwe uitvoerders. (Bron: FNV)

Lees ook:
SNS bemiddelt in conflict Brink’s
Acties leiden tot iets beter sociaal plan geldtransporteur Brink’s
Brink’s medewerkers zijn het zat en gaan 24 uur lang staken

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief