Valentijnsakkoord voor stakende werknemers van FloraHolland

637

De vakbonden hebben vanmiddag met FloraHolland een onderhandelingsresultaat bereikt over het sociaal plan. De vakbondbestuurders spreken van een ‘fatsoenlijk onderhandelingsresultaat’, FloraHolland van een ‘Valentijnsakkoord’.

De acties, met als inzet een beter sociaal plan, begonnen donderdagavond met een 24-uursstaking en kregen zondagmiddag een Woensdag stakingsbijeenkomst bij FloraHolland Aalsmeervervolg. Maandag werd besloten tot het verlengen van de staking. FNV Bondgenoten eiste onder meer een hogere ontslagvergoeding en een fatsoenlijke regeling met betrekking tot reistijd en reiskosten. FloraHolland gaat 200 voltijdbanen schrappen omdat er minder werk is en de onderhandelingen over een sociaal plan liepen eerder spaak.

Vastberadenheid
Het onderhandelingsresultaat wat er nu ligt is wat betreft de vakbonden geheel te danken aan de vastberadenheid van de werknemers. ‘Zij hebben met hart en ziel actie gevoerd en dit is de beloning waar ze recht op hebben. FloraHolland toont met dit sociaal plan respect voor de jarenlange loyaliteit van zijn werknemers.’

De vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat met een positief advies voor aan de leden. Tevens is met FloraHolland afgesproken dat de onderhandelingen over een nieuw cao weer worden hervat. (Bron: FNV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter