Vakbond niet klaar met Heijboer

645

ETTEN-LEUR – Stichting VNB, het cao-nalevingsorgaan van FNV Transport en Logistiek, VNB is tevreden over de meest recente betalingen van Heijboer, maar is nog niet klaar met het Brabantse bedrijf. Onder druk van beslaglegging op materieel koos Heijboer deze week alsnog eieren voor zijn geld en kwam alsnog tegemoet aan een aantal eisen, die de rechter de onderneming een halfjaar geleden had opgelegd.

Vakbond nog lang niet klaar met Heijboer Transport In september oordeelde de kantonrechter in Bergen op Zoom dat Heijboer Transport jarenlang in strijd had gehandeld met de Cao Beroepsgoederenvervoer over de weg. Stichting VNB, het cao-nalevingsorgaan van FNV Transport en Logistiek, had de rechtszaak aangespannen.

Niet conform de cao

Het transportbedrijf uit Etten-Leur betaalde zijn werknemers de afgelopen jaren niet conform de cao. Het betrof onder meer een afwijkende regeling voor weekendtoeslag voor het loodspersoneel, een te late ingangsdatum van een cao-loonsverhoging en de vakantiebijslag in mei die niet over het lopende jaar werd betaald maar over het voorbije jaar.

De rechtbank veroordeelde Heijboer tot naleving van de cao met terugwerkende kracht vanaf 1 december 2012. Het vonnis hield in dat Heijboer het bedrag dat zijn werknemers de afgelopen twee jaar te weinig hadden ontvangen, alsnog moest uitbetalen. Bovendien moest het bedrijf VNB een schadevergoeding van 18.500 euro betalen.

Dwangsom

Richard Vervoorn, regiomedewerker van VNB: ‘Heijboer had de nabetaling aan een deel van zijn loodsmedewerkers gedaan. Maar de schadevergoeding en de juridische kosten van het proces waartoe het bedrijf ook was veroordeeld, waren nog steeds niet voldaan. Onder druk van beslaglegging is dat nu wel gebeurd.’

Heijboer is nog niet van de VNB af omdat het bedrijf van een aantal loodsmedewerkers stukken aanleverde die onvoldoende inzichtelijk zijn. Daarnaast zijn van een aantal loodsmedewerkers helemaal geen stukken aangeleverd. ‘Alleen met die stukken in handen kan VNB achterhalen of de werknemers nog recht hebben op betaling van achterstallig loon. Er hangt Heijboer nu een dwangsom boven het hoofd. Als het bedrijf niet op korte termijn komt met stukken van alle loodsmedewerkers, waaruit blijkt hoeveel loon ze hebben gekregen en of er nabetaling heeft plaatsgevonden, vorderen we die dwangsom alsnog.’ (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief