Uurloon transport en logistiek daalt met ruim zes procent

487

Het gemiddeld bruto uurloon in de transport en logistiek is vorig jaar gedaald met 6,3 procent tot 14,20 euro. Alleen in de agrarische sector en de horeca wordt nu nog minder verdiend. Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en uurloonarbeidsmarkt in Nederland.

Het onderzoek toont ook aan dat maar liefst de helft van de werknemers (49,5%) openstaat voor een nieuwe baan. Aan het onderzoek namen in Nederland ruim 185.000 respondenten deel.

Crisis
‘De impact van de crisis is afgelopen jaar goed zichtbaar geworden in het inkomen van medewerkers, 6% is een flinke daling’, meldt Paulien Osse, oprichter van stichting Loonwijzer. ‘Loonontwikkeling loopt altijd even achter op de economische ontwikkeling. Maar als de economie aantrekt zullen hopelijk ook de lonen weer gaan stijgen. Een lichtpuntje is de stabilisatie van de lage inkomens, maar dit is betrekkelijk, want blijkbaar is de bodem van het minimumloon bijna bereikt.’ (Bron: Loonwijzer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief