Utrecht weert oude bestelauto’s op diesel uit het centrum

728

Oude bestelauto’s op diesel mogen vanaf 1 januari 2015 het centrum van Utrecht niet meer in. De invoering van de milieuzone voor sterk vervuilende dieselauto’s levert volgens de gemeente een belangrijke bijdrage aan een gezondere lucht in Utrecht.

Utrecht kent al sinds 2007 een milieuzone voor vrachtwagens. Met ingang van 2015 geldt de milieuzone in Utrecht ook voor personen- en bestelauto’s op diesel van voor 1 januari 2001, omdat die veel Utrecht weert oude bestelauto’s op diesel uit het centrumgezondheidsschadelijke stoffen uitstoten. De grens van de milieuzone wordt aangegeven door een verkeersbord. Door dit verkeersbesluit wordt het bord zowel op oude vrachtauto’s als op oude dieselauto’s van voor 1-1-2001 van toepassing.

Ontheffingen

Oldtimers van veertig jaar of ouder én diesels die om medische redenen zijn aangepast, komen in aanmerking voor een langdurige ontheffing. Deze tweede ontheffingsmogelijkheid geldt voor Utrechters én voor mensen van buiten de stad met een aantoonbaar vast werkadres in de zone; bij de aanvraag moet men aantonen dat de aanpassingen minimaal 5.000 euro euro hebben gekost.

Hardheidsclausule

Utrechtse ondernemers met een bestelauto die kunnen aantonen dat zij financieel in zwaar weer zitten, kunnen mits goed gemotiveerd, een jaar uitstel krijgen in de vorm van een jaarontheffing. (Bron: Gemeente Utrecht)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief