Utrecht voor bredere A27

427

De provincie Utrecht is voor het verbreden van de A27 bij Amelisweerd. De provincie schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer. De provincie reageert hiermee op de conclusie van het Centraal Planbureau (CPB) het werk aan de snelweg uit te stellen.

Het kabinet wil op korte termijn de A27 verbreden naar 2×7 rijbanen. In de toekomst is dan de ring A12 bij Utrecht aan de beurt voor verbreding. Tegenstanders van de verbreding willen niet dat een stuk bos wordt gekapt. De verbreding kost 1,2 miljard euro.

Utrecht voor bredere A27Te weinig file

Het CPB vindt echter dat de fileproblemen rond Utrecht zo grond zijn dat een verbreding op korte termijn noodzakelijk is. Daarom pleit het CPB voor uitstel met een paar jaar.
De provincie Utrecht verwacht echter dat economie rond Utrecht sterk gaat groeien. En dan moeten de wegen op meer verkeer zijn voorbereid.

De commissie Schoof concludeerde eerder dat het onveilig is meer rijstroken aan te leggen in de bak van de A27 zonder deze te verbreden. Gedeputeerde Van Lunteren was blij met rapport. ‘Dit rapport geeft aan dat het genomen besluit het juiste is. Nu hoop ik dat we snel aan de slag kunnen en de draad weer oppakken.’ (Bron: Provincie Utrecht)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief