Ulstein bouwt voor Bernhard Schulte twee onderhoudsschepen

724

ULSTEINVIK – Het Noorse Ulstein gaat twee nieuwe schepen voor het onderhouden van  windmolenparken bouwen voor het Duitse Bernhard Schulte. De schepen moeten in het tweede kwartaal van 2016 en het eerste kwartaal van 2017 in de vaart komen.

Ulstein bouwt voor Bernhard Schulte onderhoudsschepen windmolensDe schepen kunnen zestig man meenemen in eenpersoons hutten. Veertig van de hutten zijn speciaal gemaakt voor de technici die onderhoud verrichten aan de windturbines.

Betrouwbaar

Het belangrijkste bij het ontwerp van het schip is dat het goed op de plaats kan blijven liggen dichtbij de turbines met zo min mogelijk bewegingen. Alleen zo kunnen de technici veilig overstappen van het schip naar de turbines. Matthias Müller van Bernhard Schulte koos de werf van Ulstein vanwege de betrouwbaarheid. ‘Onze eerste prioriteit was dat de levertijden betrouwbaar zouden zijn. We hebben bij verschillende werven in de wereld offertes opgevraagd, maar uiteindelijk bleek Ulstein het beste te zijn. Ze hebben een goede reputatie wat betreft betrouwbaarheid. Samen met Ulstein en Windea hebben we een schip ontworpen dat perfect voldoet aan de eisen van de offshore windindustrie.’ (Bron: Ulstein)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief