Uitzendchauffeurs Duitsland moeten zich toch registreren

380

ZOETERMEER – Nederlandse transportbedrijven die chauffeurs via een uitzendbureau of payrollorganisatie inhuren en op Duitsland laten rijden, moeten hen tóch zélf registreren bij de Duitse douane om aan te tonen dat zij minimaal het Duitse minimumloon verdienen.

Nederlands wegtransport verliest marktaandeel in DuitslandIn eerste instantie had TLN met enkele andere organisaties (waaronder Duitse) vastgesteld dat deze chauffeurs door het uitzendbureau of payrollorganisatie geregistreerd moesten worden. Naar nu blijkt is deze interpretatie niet juist geweest: Nederlandse vervoerders dienen zowel hun eigen chauffeurs als ingehuurde uitzendchauffeurs bij de Duitse autoriteiten te registreren.

Formulier

Op de website van TLN staat een speciaal formulier voor het registreren van eigen chauffeurs en een apart formulier voor het registreren van uitzend- en payrollchauffeurs inclusief een invulhulp. Let op: op de derde pagina van dat formulier dient het uitzendbureau of de payrollorganisatie een verklaring te ondertekenen dat deze chauffeurs minimaal het Duitse minimumloon verdienen. TLN is van mening dat twee aparte formulieren niet wenselijk zijn en pleit bij de Duitse overheid voor het gebruik van één formulier voor beide typen chauffeurs. (Bron: TLN)

Lees ook:
Veel verwarring over nieuwe Duitse minimumloon
Europa legt Duitsland vuur aan de schenen over minimumloon
Duitsland schort eisen minimumloon transito op
Uitstel Duits minimumloon geldt ook voor de binnenvaart
Wiebes niet met Duitsers in overleg over minimumloon

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief