Defensiepersoneel aan de slag in de binnenvaart en spoor

602

Defensie heeft met binnenvaartbedrijf EXHO en Railtrade Capacity een overeenkomst gesloten voor de inzet van uitstromend defensiepersoneel in de binnenvaart en als machinist op het spoor. Beide organisaties werven voor die beroepsgroepen Defensiemedewerkers.

Uitstromend defensiepersoneel aan de slag in binnenvaart en spoorVooruitlopend op de overeenkomsten zijn al tien militairen met het leerwerktraject gestart. Van beide kanten bevalt dit goed. De match tussen Defensie en de samenwerkende organisaties blijkt bijzonder effectief.

Kapitein
Directeur Huub van Exel van EXHO Binnenvaart gaf aan waarom een loopbaan in zijn beroepsgroep bijzonder is. ‘In vier jaar tijd kun je jezelf opwerken van matroos tot kapitein. Dit sluit goed aan op het verantwoordelijkheidsgevoel van militairen.’

Volgens directeur Jan Lindeman van Railtrade Capacity is Defensiepersoneel zeer geschikt voor spoor. ‘Het is uniek dat alle aangeboden Defensiemedewerkers psychologisch en medisch zijn goedgekeurd voor de functie van treinmachinist. Normaal gesproken is dat maar 2%.’ (Bron: Defensie)

Volg TotaalTrans op Twitter