Uitstel begin aanleg Nicaragua Kanaal tot begin van 2015

412

De begin van het aanleg van het Nicaragua Kanaal is uitgesteld tot begin 2015. President Daniel Ortega wilde in mei van dit jaar al beginnen met het bijna 300 kilometer lange kanaal.

De BBC meldt dat Manuel Coronel Kautz van de canal authority meer tijd nodig heeft voor de haalbaarheidsstudies en voor het kiezen van een route.

Uitstel begin aanleg Nicaragua Kanaal tot begin van 2015Het Nicaragua Kanaal verbindt de Atlantische en de Stille Oceaan met elkaar via Lake Nicaragua. Het kanaal gaat veertig miljard dollar kosten. In juni 2013 kreeg de Chinese HKND Group een concessie van vijftig jaar voor het kanaal. Nicaragua krijgt een deel van de opbrengsten van het kanaal.

Permanente Schade
Milieu-activitisten vinden dat het nieuwe kanaal permanente schade toebrengt aan de natuur. De schepen zouden vooral veel schade berokkenen aan Lake Nicaragua. Ook hebben ze twijfels over de geloofsbrieven, en de ervaringen van het bedrijf met grote projecten zoals het Nicaragua Kanaal. Maar HKND-eigenaar Wang Ling is er van overtuigd dat hij het kanaal binnen zes jaar kan aanleggen. Hij zegt inmiddels financiers te hebben gevonden voor de aanleg.

De aanleg van het Panama Kanaal, dat maar een derde van de lengte van het Nicaragua Kanaal heeft, duurde tien jaar. (Bron: BBC/Foto: HKND Group)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter