Uitkijkpunt voor verbreding Wilhelminakanaal

658

Vanwege de grote belangstelling van omwonenden en geïnteresseerden heeft Rijkswaterstaat een uitkijkpunt geplaatst bij het project verbreding Wilhelminakanaal in Tilburg.

Vanaf dit punt is de verbreding van het kanaal en de bouw van de nieuwe sluis III goed en veilig te volgen. Het uitkijkpunt is gevestigd Uitkijkpunt voor verbreding Wilhelminakanaalaan de Dongensekanaaldijk en is alle dagen vrij toegankelijk voor publiek.

Uitkijkpunt
Het uitkijkpunt is te bereiken via een stalen trap. Vanaf zo’n zes meter hoogte biedt het uitzicht op het werk van het project verbreding Wilhelminakanaal. Zo is op dit moment de bouw van de nieuwe sluis III te volgen. Later is vanaf het punt de verbreding en verdieping van het kanaal rondom de sluis goed zichtbaar. Op de aangebrachte reling zijn panelen gemonteerd met informatie over het project.

De verbreding
Het Wilhelminakanaal bij Tilburg wordt over bijna vijf kilometer breder en dieper gemaakt. Ook worden de huidige sluizen II en III vervangen door één nieuwe sluis, worden nieuwe damwanden aangebracht en natuurvriendelijke oevers aangelegd. Verder komt er een zwaaikom waar klasse IV-schepen kunnen keren. Na de verbreding kunnen grotere schepen (klasse IV-schepen) door het Wilhelminakanaal in Tilburg varen. In 2016 is het Wilhelminakanaal klaar voor klasse IV-schepen. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief