Uitbuiting Poolse werknemers bij verbreding van de A15

460

DEN HAAG – Poolse werknemers die werken aan de verbreding van de A15 worden volgens FNV Bouw uitgebuit. Tweede Kamerleden Hoogland en Kerstens (beiden PvdA) willen van minister Asscher en minister Schultz duidelijkheid over de mogelijke misstanden.

Uitbuiting Poolse werknemers bij verbreding van de A15De lijst met aantijgingen is lang. Zo zouden de Polen worden onderbetaald, niet zijn verzekerd, krijgen ze geen inkomen bij ziekte, maken de werknemers veel te lange dagen, worden overuren, reisuren en onkostenvergoedingen niet uitbetaald en ontbreekt een tijdspaarfonds.

Inspecties

De Kamerleden willen van de ministers weten hoeveel inspecties de Inspectie SZW de voorbije maanden uitgevoerd op de betreffende bouwlocatie bij de A15. Ook willen ze weten of daar overtredingen zijn geconstateerd en welke maatregelen mogelijk zijn genomen om deze overtredingen zo snel mogelijk te beëindigen. ‘Welke acties worden daarnaast door welke overheidsinstanties op dit moment ondernomen om te verzekeren dat bij de aanleg- of het onderhoud van projecten waar Rijkswaterstaat opdrachtgever van is, volledig overeenkomstig de vigerende wet- en regelgeving en de geldende cao wordt gehandeld?’

Verder vragen de twee zich af op welke wijze de nieuwe Wet Aanpak Schijnconstructies praktijken zoals die in het bericht worden genoemd kan voorkomen. (Bron: Tweede Kamer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief