Uitbreiden shuttle van Rotterdam naar Beieren blijkt een succes

701

De inzet van een vierde vertrek van de intermodale shuttle tussen Rotterdam en de  Beierse hubs Nürnberg en München blijkt een succes. Volgens TX Logistik was er zelfs af en toe sprake van overboeking.

In april van dit jaar verhoogde European Gateway Services (EGS), een dochterbedrijf  van ECT in Rotterdam, en TX Logistik AG (TXL) de frequentie van hun gezamenlijke spoorverbinding tussen Rotterdam en Beieren van drie naar vier vertrekken per week. Twee jaar geleden werd de intermodale EGS en TX Logistik vaker over spoor van Rotterdam naar Beierenverbinding tussen Rotterdam en de economische centra Nürnberg en München in Beieren (D) gestart. Zowel continentale laadeenheden als  maritieme containers worden getransporteerd.

Doorvoer

De treinen, met elk een capaciteit van 80 TEU (standaard containereenheid), worden door TXL en EGS gezamenlijk geëxploiteerd, waarbij TXL de organisatie, planning en traktie verzorgt.  In Rotterdam worden CTT, de Euromax Terminal Rotterdam en de ECT Delta Terminal aangedaan. Doorvoer per truck en barge naar andere terminals en havens zoals bijvoorbeeld Antwerpen, Vlissingen, Terneuzen en Moerdijk is tevens mogelijk. (Bron: TX Logistik)

Lees ook:
EGS en TX Logistik vaker over spoor van Rotterdam naar Beieren

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief