Twintigplussers behalen mbo-diploma Chauffeur Goederenvervoer

833

VTL is trots op de 18 kandidaten die onlangs via de Masterclass op Summa College hun mbo-diploma Chauffeur Goederenvervoer hebben behaald. Via deze masterclass wil VTL, in samenwerking met het Summa College, de regionale arbeidsmarkt verbeteren en de instroom bevorderen van 20+ ers in de sector Transport & Logistiek.

Twintigplussers behalen mbo-diploma Chauffeur GoederenvervoerSinds het schooljaar 2011 – 2012 kunnen leerlingen in de leeftijd van 20-35 jaar in één jaar een opleiding tot vrachtautochauffeur volgen via een zij-instroom traject. Op 10 juli heeft de tweede lichting kandidaten uit de Masterclass het diploma ontvangen.
De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in het DAF museum in Eindhoven waar de gediplomeerden zijn toegesproken.

Het BBL-traject voor zij-instromers is een project waarbij 20+ ers onder regie van VTL de opleiding Chauffeur Goederenvervoer volgen. Summa College verzorgt de opleiding in samenwerking met verkeersscholen in de regio. De leerlingen zijn tijdens het traject begeleid door VTL en hebben stage gelopen bij een door VTL erkend leerbedrijf. Op dit moment zijn er nog 18 deelnemers in de opleiding.

Geïnteresseerden voor deze opleiding die woonachtig zijn in de regio Eindhoven kunnen voor meer informatie en aanmelden terecht bij VTL via info@vtl.nl of 0900 – 1442.

Over VTL
VTL staat voor Vakmanschap op de arbeidsmarkt in Transport & Logistiek. Al meer dan 40 jaar mobiliseert VTL instroom en doorstroom binnen een netwerk van scholen en bedrijven.  VTL helpt je vooruit met dienstverlening op het gebied van Instroom & Detacheren, Opleiden & Ontwikkelen, Arbeidsmarkt & Mobiliteit en Kenniscentrum Transport en Logistiek Voor meer informatie: www.vtl.nl

Over Summa College
Het Summa College heeft 22 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs en biedt een grote diversiteit aan opleidingen en cursussen, waaronder in Eindhoven de opleiding Chauffeur Goederenvervoer.