Tweede spitsstrook in Vlaanderen in gebruik (+ video)

541

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft deze week langs de E40 de tweede spitsstrook in Vlaanderen geopend. De spitsstrook, tussen Sterrebeek en Heverlee is zeven kilometer lang en moet voor een vlottere avondspits tussen Brussel en Leuven zorgen.

Tweede spitsstrook in Vlaanderen in gebruik (+ video)Naast de spitsstrook zijn er op de E314 nieuwe weefstroken aangelegd. Die autosnelweg kreeg over een afstand van 6,5 km een structureel onderhoud. De werken hebben in totaal 25 miljoen euro gekost.

Vlotte avondspits
De E40 van Brussel richting Luik raakt vooral tijdens de avondspits verzadigd. Uit onderzoek van het Vlaams Verkeerscentrum blijkt dat er extra capaciteit nodig is tussen Sterrebeek en Heverlee en dat die extra capaciteit maar zinvol is als er ook meer capaciteit is op de E314. Daarom werd ervoor gekozen op de E40 tussen Sterrebeek en Heverlee een spitsstrook aan te leggen en weefstroken op de E314 tussen Heverlee en Wilsele. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht door de aanpassingen maximaal mogelijke reistijdwinsten tot 20 minuten op de E40 en 18 minuten op de E314.

Van 14 tot 20 uur
De nieuwe spitsstrook op de E40 is elke werkdag tussen 14 en 20 uur open voor het verkeer. De spitsstrook kan in die tijdspanne om veiligheidsredenen, bijvoorbeeld bij een ongeval, echter ook afgesloten worden. Omgekeerd kan de spitsstrook ook buiten de vooraf bepaalde periode geopend worden. Als bijvoorbeeld door een incident het verkeer buiten de avondspits vertraagd verloopt, kan het Vlaams Verkeerscentrum beslissen om de spitsstrook open te stellen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter