Tweede prijs REO-Venlo shuttle bij Transport & Logistics Awards

526

De REO-Venlo shuttle heeft tijdens de uitreiking van de Belgische Transport & Logistics Awards de tweede prijs behaald in de categorie ‘Logistics Project of the Year’. Dominiek Keersebilck, commercieel directeur van de REO Veiling, nam de award in ontvangst.

De shuttledienst REO-Venlo is operationeel sinds 17 december 2012. In de eerste proefperiode tot februari 2013 werden vooral de technische aspecten uitgetest. De evaluatie was positief en de REO-veiling in Roeselare ondertekende samen met de vier andere projectpartners een samenwerkingsovereenkomst voor een voortzetting van het project.

De Shuttle
De REO-Venlo shuttle is een project waarmee een dagelijkse, klokvaste verbinding  voor  het gezamenlijk transport van verse groenten en fruit tussen de REO Veiling en Fresh Park Tweede prijs REO-Venlo shuttle bij Transport & Logistics AwardsVenlo in Nederland mogelijk wordt gemaakt. De shuttle is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de REO Veiling, Franken Transport en de Venlose traders Frankort & Koning, Weyers en Staay-Van Rijn. Dankzij de shuttle kunnen West-Vlaamse producten niet enkel goedkoper, maar ook efficiënter en duurzamer worden getransporteerd. Voordien kwam elk bedrijf apart naar de veiling om hun gekochte producten op te laden en met eigen vrachtwagens te vervoeren. De opleggers zaten niet altijd vol. Met de gezamenlijke shuttledienst is dat nu wel mogelijk.

De shuttle werd gerealiseerd onder begeleiding van de POM West-Vlaanderen en het Innovatiecentrum Greenport Venlo en kadert binnen het Interreg IV A project Oost West Poort.

Overige prijs winnaars:
– Lux Transport volgt Ninatrans op als Transporteur van het Jaar 2014, de meest prestigieuze prijs. Het bedrijf AJ Veurink wint de tweede plaats in deze categorie en de derde plaats gaat naar Be-Trans.

– De prijs van de Truck Fleet Owner of the Year 2014 is toegekend aan het bedrijf SITA. IVBO Brugge kreeg het zilver, en het brons ging naar Brandstoffen Maes.

– De winnaar van de Logistics Project of the Year 2014 is DP World. De tweede prijs gaat naar REO-Veiling. De derde prijs in deze categorie is toegekend aan PFSweb. (Bron: POM)