Tweede ligplaats in Rotterdam voor RoRo-schepen Stena Line

906

ROTTERDAM – Stena Line en het Havenbedrijf Rotterdam gaan een tweede ligplaats bouwen bij de Stena Line terminal in Europoort. Daarmee is een investering van 27 miljoen euro gemoeid.

Tweede ligplaats in Rotterdam voor RoRo-schepen Stena LineDe nieuwe ligplaats wordt 212 meter lang en krijgt een diepgang van 6,30 meter. In het eerste kwartaal van 2017 moet de ligplaats klaar zijn. De huidige ligplaats wordt dan worden. Beide ligplaatsen moeten vanaf 1 januari 2018 operationeel zijn.

Sterke vrachthub

Nu de economie zich herstelt van de crash in 2008, blijven de vrachtvolumes tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk groeien en zijn de voorspellingen voor toekomstige groei positief.

Route-manager Annika Hult van Stena Line Noordzee is verheugd met de ontwikkeling van de tweede ligplaats in Rotterdam en van de routes naar Harwich en Killingholme. ‘Wij geloven in de toekomst van Europoort als een sterke vrachthub op de Noordzee en zien de ontwikkeling van de terminal als onderdeel van een langetermijninvestering. De tweede ligplaats stelt ons in staat om in te spelen op de ontwikkeling op lange termijn en optimaal te voldoen aan de vraag van de klant in de toekomst.’

Vertrouwen

Volgens Joyce Bliek, directeur containers bij Havenbedrijf Rotterdam, toon de grote investering aan dat het Havenbedrijf vertrouwen heeft in de ontwikkeling van de RoRo-markt op de lange termijn en de groeiende vrachtvolumes van en naar Rotterdam. ‘Het Havenbedrijf Rotterdam streeft er naar verdere groei mogelijk te maken, onder andere door het ontwikkelen van extra spoorcapaciteit voor het RoRo segment.’ (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief