Tweede Kamer wil meer ruimte internationaal spoorgoederenvervoer

686

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft gisteren een motie van VVD-Kamerlid Betty de Boer gesteund waarin zij het kabinet oproept ProRail op te dragen voldoende ruimte voor het internationale spoorgoederenvervoer vrij te maken. Volgens De Boer past dit bij de overheidsambitie om het spoorgoederenvervoer te stimuleren.

VVD stelt Kamervragen over Duitse stakingenOok geeft de Kamer met de motie aan jaarlijks geïnformeerd te willen worden over de volumegroei van het spoorgoederenvervoer en de kwaliteit van de Nederlandse treinpaden.

Ondersneeuwen

Verladersorganisatie EVO toont zich ingenomen met het resultaat. ‘In het debat over de concessieverlening voor het reizigersvervoer aan NS en de concessieverlening voor het spoorbeheer aan Prorail dreigt het goederenvervoer over het spoor steeds onder te sneeuwen in het geweld over het personenvervoer over spoor. Het is daarom belangrijk dat de Kamer ook het signaal heeft afgegeven dat het goederenvervoer over spoor niet het kind van de rekening mag worden, maar als volwaardige dienst voor het bedrijfsleven ook recht heeft op genoeg ruimte.’ (Bron: EVO)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief