Tweede Kamer wacht op aanvalsplan spoorgoederenvervoer

836

Tweede Kamer wacht op aanvalsplan spoorgoederenvervoerDe Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu eerst het aanvalsplan voor het railgoederenvervoer uitwerkt voordat ze de taakverdeling tussen ProRail en Keyrail definitief vaststelt. CDA’er Sander de Rouwe diende hiervoor een motie in die werd gesteund.

Mansveld wil de taakopdracht van Keyrail zo snel mogelijk op hoofdlijnen vaststellen omdat de concessie van Keyrail in september afloopt. KNV Spoorgoederenvervoer kwam hier tegen in het geweer, omdat de werkgeversvereniging eerst de toekomstplannen voor het spoorgoederenvervoer verder wil uitwerken.
In de motie wordt de regering verzocht de strategie van het aanvalsplan als uitgangspunt te doen laten aansluiten bij de ontwikkeling van de Europese spoorcorridors en interoperabiliteit. Daarnaast wordt verzocht geen onomkeerbare stappen te zetten en/of kosten te maken, zolang er geen breed gedragen plan met de sector, waaronder de goederenvervoerders, zelf ligt.

Bron: RailCargo