Twee weekenden verkeershinder A10 Zeeburgertunnel en Zeeburgerbrug

747

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 22 augustus tot maandag 25 augustus en van vrijdag 29 augustus tot maandag 1 september 2014 groot onderhoud uit aan de ring A10-Oost in Amsterdam. Het betreft werkzaamheden in de Zeeburgertunnel, op de Zeeburgerbrug en aan de afrit S116 richting Volendam.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A10-West door de Coentunnel. Weggebruikers moeten rekening houden met meer drukte op de weg en extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten.

Weekendafsluiting 1

Van vrijdag 22 augustus 21.00 uur tot maandag 25 augustus 05.00 uur is de Zeeburgertunnel in de richting van Amersfoort volledig afgesloten tussen aansluiting S115 Durgerdam en S114 Zeeburg. Daarnaast is één rijstrook beschikbaar op de A10 Zeeburgerbrug tussen oprit S114 Zeeburg en knooppunt Watergraafsmeer. Het verkeer wordt als volgt omgeleid:
Twee weekenden verkeershinder A10 Zeeburgertunnel en ZeeburgerbrugDoorgaand verkeer vanuit Zaandam richting Amersfoort wordt omgeleid via de A10-West.

Weekendafsluiting 2

Van vrijdag 29 augustus 21.00 uur tot maandag 1 september 05.00 uur is de Zeeburgertunnel in de richting van Zaandam volledig afgesloten tussen aansluiting S114 Zeeburg en S115 Durgerdam. Ook is dit weekend de afrit S116 richting Volendam dicht. Er is één rijstrook beschikbaar op de A10 tussen oprit S115 Durgerdam en de afgesloten afrit S116 Volendam. Daarnaast is één rijstrook beschikbaar op de A10 Zeeburgerbrug tussen knooppunt Watergraafsmeer en de S114 Zeeburg. Het verkeer wordt als volgt omgeleid:

  • Doorgaand verkeer op de A10 vanuit Amersfoort richting Zaandam wordt omgeleid via de A10-West.
  • Verkeer vanaf de A1 richting Zaandam volgt vanaf knooppunt Diemen de A10-West.
  • Verkeer vanaf de A1 richting de S114 Zeeburg wordt omgeleid door IJburg via afslag Diemen-Oost.
  • De planning kan wijzigen bij slechte weersomstandigheden.
Beter benutten

De werkzaamheden aan de afrit S116 Volendam zijn onderdeel van het programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam. In het programma werken bedrijfsleven, Rijk, Provincie, Stadsregio Amsterdam en gemeenten samen aan een betere bereikbaarheid op de weg, vaarweg en het spoor, zodat de economie kan groeien. Al deze partijen dragen op een concrete en innovatieve manier bij aan het verminderen van files, door bestaande infrastructuur beter te benutten of door reisgedrag aan te passen. De doelstelling is om de doorstroming in de regio Amsterdam met 20% te verbeteren. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief