Gent geeft twee ton steun aan operator containerbinnenvaart

865

Het Havenbedrijf Gent wil meer vervoer van containers per binnenschip tussen de havens van Gent en Antwerpen. Het zoekt een operator die deze dienstverlening wil uitbaten. De gegadigde kan rekenen op 200.000 euro steun van het Havenbedrijf.

De haven van Gent wil de draaischijf worden voor containeroverslag via binnenvaart komende van de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam naar Gent, Zuid-West-Vlaanderen en Frankrijk.

Twee ton steun voor operator containervervoer naar AntwerpenVerbinding

Het Havenbedrijf wil de haven verder ontwikkelen op het vlak van de containerbinnenvaart. ‘Een regelmatige verbinding met de haven van Antwerpen voor containers komt tegemoet aan de vraag van de industriële verladers en logistieke bedrijven in en rond beide havens. Bovendien sluit dit initiatief aan bij de verdere ontwikkeling van het Kluizendok voor activiteiten op het vlak van logistiek en distributie. Deze nieuwe intermodale dienst dient een regelmaat te bieden van minimum drie vaarten heen en terug per week.’

Draaischijf

Op termijn wil de haven van Gent uitgroeien tot de draaischijf voor de containervolumes komende van de ‘deepsea containerhavens’ (Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam) met als bestemming de regio’s Gent, Zuid-West-Vlaanderen en Frankrijk. De realisatie van deze intermodale verbinding met Antwerpen wordt gezien als de eerste schakel in dit verhaal.

Indienen

De modaliteiten van de open oproep, zoals onder meer het opzet, de toewijzingscriteria, de uitvoering en de opvolging vindt men op de website van de haven van Gent www.havengent.be/containerdienst. De voorstellen moeten voor 6 oktober 2014 worden ingediend. (Bron: Haven Gent)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief