Twee prijzen voor voormalig Amports-voorzitter Wijsmuller

558

Tijdens het 68e Havengildediner op vrijdag 29 november in Hotel Okura heeft voormalig Amports-voorzitter Michiel Wijsmuller (63) twee prijzen ontvangen. De eerste onderscheiding was de Havenpenning van Amports, de regionale promotieorganisatie voor de zeehavens aan het Noordzeekanaal. De tweede onderscheiding die hij ontving was de Frans Banninck Cocqpenning van de stad Amsterdam.

Uit handen van de huidige voorzitter Frans Baud ontving oud-preses Wijsmuller, president-directeur van WorldWise Marine en Offshore Ship Designers (OSD) in IJmuiden, de prijs voor zijn Twee prijzen voor voormalig Amports-voorzitter Michiel Wijsmullerjarenlange inzet voor de Amsterdamse havenregio. Volgens Baud, die in het dagelijks leven directeur is van logistiek dienstverlener KVSA in IJmuiden, heeft zijn voorganger tijdens zijn voorzittersjaren (2003-2013) veel betekend voor de Amsterdamse havenregio. Zo heeft hij zich onder meer hard gemaakt voor de komst van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. ‘Bovendien draagt Wijsmuller bij aan de vergroening van onze havens door met Offshore Ship Designers milieuvriendelijke sleepboten te ontwerpen.’

De Frans Banninck Cocqpenning van de stad Amsterdam werd uitgereikt door Freek Ossel die in 2014 aftreedt als havenwethouder. De prijs, een penning en een oorkonde, is bestemd voor iemand die zich jarenlang heeft ingezet voor de stad en de haven.

Cheque voor Emma at Work
Het Havengildediner stond ook in het teken van de Stichting Emma at Work die zich inspant om jongeren met een chronische ziekte aan werkervaring te helpen. Dertje Meijer, CEO van Havenbedrijf Amsterdam: ‘Samen met het havenbedrijfsleven ondersteunen wij Emma at Work al jaren met volle overtuiging. We zamelen geld in en roepen bedrijven op om werkplekken beschikbaar te stellen. Dat waren er tien in het afgelopen jaar.’

Zij overhandigde namens het havenbedrijfsleven en Havenbedrijf Amsterdam NV een cheque van 45.000 euro aan prof. Hugo Heymans, directeur van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. (Bron: Amports)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter