Twee nieuwe MAN trucks voor Leo van Tiel Transport

456

LEUSDEN – Leo van Tiel Transport uit Schiedam heeft onlangs twee nieuwe MAN TGX 18.440 XLX-trekkers in gebruik. Het transportbedrijf gaat de trucks inzetten voor onder andere bulk- en LZV-werkzaamheden.

Twee nieuwe MAN trucks voor Leo van Tiel TransportDe stap naar Euro 6 en de milieuzones in het Rotterdamse havengebied hebben voor Van Tiel geleid tot een versnelde investering. ‘De gemiddelde leeftijd van ons wagenpark was tot voor kort acht jaar, maar dat is inmiddels minder dan vier jaar’, vertelt Hjalmar van Tiel. ‘We hebben de laatste drie jaar dertig nieuwe trucks aangeschaft in verband met de milieu-eisen. Dat was een behoorlijke investering, maar daar zien we nu op operationeel vlak al de positieve effecten van. Onze reparatie- en onderhoudskosten zijn sterk verlaagd en dat geldt ook voor het gemiddelde brandstofverbruik. Overigens hebben we voor de Euro 6-trucks reparatie- en onderhoudscontracten afgesloten waarbij we zelf het kleine reguliere onderhoud doen. Alles waarbij een laptop benodigd is, wordt door de MAN-dealer uitgevoerd.’

Familiebedrijf

Het Schiedamse transportbedrijf wordt inmiddels gerund door de derde generatie: het familiebedrijf werd al in 1928 opgericht. Sinds 2006 is Hjalmar van Tiel de eindverantwoordelijke van de onderneming. Het bedrijf heeft een vloot van veertig trekkers die actief zijn in het transport van tank- en bulkgoederen, containers, geconditioneerde goederen en distributie. Alle trekkers van Van Tiel zijn ADR-gekeurd en dat geldt ook voor de nieuwe MAN trekkers. MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice verzorgde de aflevering van de trucks in Van Tiel-specificatie, wat een forse kist aan het chassis, een PTO met een compressor en een ADR-pakket betekent. Verder worden sinds enige tijd alle trucks standaard LZV-gekeurd voor een optimale inzet.

Merkbeleving

De vloot van Van Tiel omvat op dit moment veertig trekkende eenheden van vijf truckmerken. ‘Eigenlijk was dat niet helemaal de bedoeling. Van origine waren we altijd erg gericht op de Scandinavische merken, maar sinds de komst van Euro 6 zijn we ook andere merken gaan testen. Naast de truck, het verbruik en de toegepaste techniek speelde ook de beleving van het merk een belangrijke rol. Het gevoel wat we hebben bij het merk en de dealer waren mede de reden waarom we deze keer gekozen hebben voor MAN.’ (Bron: MAN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief