Twee nieuwe LNG-trucks van IVECO voor Wezenberg Transport

514

Wezenberg Transport uit IJsselmuiden heeft twee IVECO Stralis Hi-Road trekkers op LNG in gebruik genomen. IVECO-dealer Schouten leverde de nieuwe IVECO’s af in Zwolle. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van het bedrijf en daarom is de keuze gevallen op deze nieuwe voertuigen.  

Twee nieuwe LNG-trucks van IVECO voor Wezenberg TransportLNG (vloeibaar aardgas) is voor Wezenberg Transport niet volledig nieuw. Het wagenpark bevat al enige tijd een dual-fuel voertuig, waarbij LNG wordt bijgemengd in de dieselmotor. De twee nieuwe IVECO’s zijn de eerste mono-fuel LNG-voertuigen die bij Wezenberg zullen worden ingezet.

Tevens is er een SCANIA mono-fuel voertuig afgeleverd, wat het totaal brengt op vier LNG vrachtauto’s binnen de Wezenberg Groep.

Quiet Truck
De voertuigen behoren tot de nieuwe generatie IVECO Stralis. De Hi-Road cabine is voorzien van een nieuw interieur en de buitenkant is afgewerkt met een nieuw front. Onder de cabine bevindt zich een gasmotor met een vermogen van 330pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. Deze combinatie van motor en versnellingsbak zorgt voor een zéér beperkte uitstoot van NOx, CO2 en roetdeeltjes. Daarnaast is de geluidsproductie laag; de truck is gecertificeerd als Quiet Truck, waardoor de truck buiten de venstertijden de binnensteden mag betreden. (Bron: Wezenberg Transport)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter