Twee DAF XF Euro 6 trekkers voor COMBEX

465

Onlangs zijn twee nieuwe DAF XF Euro 6 trekkers door Heine de Vries, verkoper bij Cosmo Trucks in Leeuwarden, overhandigd aan Allard Tadema, Technisch directeur bij COMBEX transportbedrijf. De twee DAF XF trekkers worden vooral ingezet in de vestiging in Emmer Compascuum, voor het transport van bouwmaterialen, gevelstenen en dakpannen, naar diverse klanten in Noord-, Oost- en Midden-Duitsland.

De twee DAF XF 460 FT Euro 6 trekkers (Super Space Cab en Space Cab uitvoering) zijn uitgerust met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, MX motorrem, koplampen met LED-technologie voor maximale lichtopbrengst, Day Time Running Lights voor optimale zichtbaarheid overdag en Cornering Twee nieuwe DAF XF Euro 6 trekkers voor COMBEX Lights schijnen mee in de rijrichting. Voor de veiligheid van de chauffeur is er het DAF Night Lock systeem voor bescherming tegen inbraak en beroving, het Vehicle Stability Control (VSC) tegen scharen en kantelen, Forward Collision Warning systeem (FCW), Adaptive Cruise Control (ACC) en de Driver Performance Assistant (DPA) die de chauffeur ondersteunt in het economisch en veilig rijden. De werk- en leefruimte is ongeëvenaard: een luchtgeveerde Super Air chauffeursstoel, automatische temperatuurregeling (ATC), airco en standairco, koellade en ruim 675 liter opbergruimte in de Super Space Cab.

COMBEX
Met 75 medewerkers, 60 trekkers en 110 opleggers, waarvan 65 met een autolaadkraan, verzorgt COMBEX dagelijks exceptioneel transport, zorgt het voor plaatsing en montage van wegafzettingen en voor groepage/distributie van bouwmaterialen. Het transportbedrijf beschikt over een op- overslagruimte van 35.000m2 in de vestiging Eastermar,15.000m2 in de vestiging Emmer-Compascuum en 1250m2 opslagloods met bovenloopkraan. De transportbegeleiding is up-to-date; COMBEX zorgt voor ontheffingsaanvragen t.b.v. exceptioneel transport, levert begeleidingsvoertuigen en zorgt zonodig voor routeverkenning. Hiervoor heeft COMBEX semi-diepladers, euro-diepladers, dubbelschuifopleggers, schuinstellingopleggers en wandenopleggers.
Voor het bouwtransport beschikt COMBEX over uitschuifbare en niet uitschuifbare opleggers, verrijdbare autolaadkranen van 14 ton/meter tot 50 ton/meter en tautliners met kooiaap.

COMBEX transport heeft het milieu hoog in het vaandel staan en is opgenomen in de lijst van erkende vervoerders (VIHB-certificaat) die milieugevaarlijke stoffen mogen transporteren. (Bron: DAF)

Volg TotaalTrans op Twitter