Twee doden op Maersk Alabama

433

Twee beveiligers (44 jaar) van het containerschip Maersk Alabama zijn dinsdag dood aangetroffen in hun hut op het schip. Wat er is gebeurd, is nog onduidelijk, maar Maersk Line meldt dat de dood niets met het werk van de mannen aan boord te maken heeft.

De Maersk Alabama lag in de haven van Port Victoria op de Seychellen, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Volgens de politie van de Seychellen waren de twee Twee doden op Maersk Alabamamannen in dienst van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Trident Security. Het bedrijf werd in 200 opgericht door voormalige Navy SEALs, een commando-eenheid van de Amerikaanse marine.

De Maersk Alabama was in het kader van een hulpprogramma van de Amerikaanse overheid met voedsel onderweg naar het oosten van Afrika. Bemanningsleden van de Alabama zouden ook hulp geven aan het Bee Hive Children’s Home in het Keniaanse Mombasa.
Het containerschip blijft voorlopig voor onderzoek op de Seychellen.

Wereldberoemd
De Maersk Alabama werd wereldberoemd toen Somalische piraten het schip in 2009 kaapten. Vier piraten namen de kapitein mee en hielden hem vijf dagen gegijzeld. Amerikaanse commando’s wisten de kapitein uiteindelijk te bevrijden. Daarbij kwamen drie piraten om het leven.

Het verhaal werd onlangs verfilmd onder de titel Captain Phillips, met Tom Hanks in de hoofdrol. De film is genomineerd voor zes Oscars. (Bron: CBS News)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter