Twee doden na zinken ms Zander

768

WILHELMSHAVEN – Het werkschip ms Zander is maandagmorgen voor de kust van het Duitse eiland Norderney gezonken. De twee Deense bemanningsleden kwamen daarbij om het leven.

Twee doden na zinken werkschipHet werkschip was bezig met een overtocht van Denemarken naar Nederland. Een Nederlands bedrijf had het schip gekocht. Even voor acht uur zond de schipper een Mayday uit. Over de marifoon gaf hij ook nog aan dat zijn schip dreigde te zinken. Het schip bevond zich toen vier mijl ten noorden van Norderney.

De reddingboot Bernhard Gruben van de Deutschen Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger (DGzRS) rukte direct uit. Ook werd in de buurt varende schepen gevraagd de schipper en zijn maat op het werkschip te helpen. Verschillende schepen waren een half uur na de noodoproep op de plek, maar toen was het schip inmiddels gezonken. Hoge golven en een laagstaande zon maakten het zoeken moeilijk, maar uiteindelijk wist een helikopter van de marine de twee lichamen van de mannen toch te vinden. Reanimatie mocht echter niet meer baten.

Een van de slachtoffers is een 72-jarige Deen, van de ander is alleen gemeld dat het ook een Deen is. (Bron: Polizei)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief