Twee doden bij aanvaring op de Vinkeveense Plassen

481

Bij aanvaring tussen twee recreatievaartuigen op zaterdagavond rond 22.45 uur op de Vinkeveense Plassen zijn twee mannen overleden. Twee andere mannen kwamen in het water terecht maar raakten niet gewond. De boot waarmee de aanvaring ontstond, was weggevaren.

Politie vindt gestolen auto in vrachtwagenOp een van de boten zaten vier mannen uit Leusden. Twee mannen, 51 en 42 jaar overleden ter plaatse. De andere twee, 47 en 44 jaar bleven ongedeerd. De schipper van de andere boot voer weg, maar werd na een zoekactie met onder andere de politiehelikopter, boten en jetski’s van de politie, aangetroffen bij een woning in Vinkeveen. Drie personen die zich in de woning bevonden zijn aangehouden op verdenking van dood door schuld en het verlaten van een plaats van een ongeval. Het gaat om een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop en een 49-jarige man uit Oosterbeek. Zij zitten vast voor verhoor.

De drie worden onder andere verdacht van dood door schuld en het verlaten van een plaats van een ongeval (artikel 168 en 169 van het Wetboek van Strafrecht en artikel 785 van het Wetboek van Koophandel). De drie, die niet gewond waren, zijn meegenomen naar het politiebureau. Onderzoek moet uitwijzen wie welke rol heeft gehad.

Getuigen gezocht

Mensen die getuige geweest zijn van de aanvaring en nog niet met de politie gesproken hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief