Twee DAF CF bakwagens voor Jongeneel Transport

796

VALKENBURG – Jongeneel Transport in Valkenburg heeft onlangs twee nieuwe DAF CF bakwagens in gebruik genomen. Verkoper Anton van der Niet van BLOM-DSW, overhandigde de bakwagens aan Ruud en Ard Jongeneel.

Twee DAF CF bakwagens voor JongeneelJongeneel Transport ontving onlangs niet alleen de Lean and Green Award, maar eerder al het certificaat. Enkele maanden voor de uitreiking van de Lean and Green Award is door Profile Tyrecenter Nooteboom het ‘duurzaam op weg’ certificaat uitgereikt, vanwege het duurzame aankoopbeleid dat Jongeneel Transport voert op het gebied van vrachtwagenbanden.

Duurzaam

‘Wij willen onze onderneming op termijn aan de volgende generatie kunnen doorgeven, en de nieuwe DAF CF bakwagens helpen ons daar geweldig bij’, zegt Ruud Jongeneel. ‘Bij ons familiebedrijf staat duurzaam ondernemerschap hoog in het vaandel. We werken er elke dag aan om, samen met onze medewerkers, de CO2-uitstoot te verminderen.’

Medio december worden nog vier super zuinige en milieuvriendelijke trekkers door BLOM-DSW afgeleverd, waarvan twee CF trekkers en twee XF trekkers.

De bakwagens

De twee DAF CF 290 FA bakwagens zijn uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, licht metalen Alcoa velgen, een sterke bumper van gegalvaniseerd staal en halogeen koplampen van onbreekbaar Lexan, gecombineerd met Day Time Running Lights voor uitstekend zicht overdag. De comfortabele cabine is voorzien van een Luxury Air chauffeursstoel met stoelverwarming, standkachel en automatische temperatuurregeling.

Veiligheidssystemen zoals Adaptive Cruise Controle (ACC), Forward Collision Warning (FCW), Advanced Emergency Braking System (AEBS), Lane Departure Warning System (LDWS), Electronic Vehicle Stability Control (VSC) en een front- en zijzichtcamera systeem van Orlaco ondersteunen de veiligheid van de chauffeur en medeweggebruikers. De opbouw is van Eurotank Kalkar in Duitsland. (Bron: DAF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief