Twaalf kranen lossen CMA CGM Kerguelen in haven Port Klang

968

PORT KLANG – Bij de maiden call van het megacontainerschip CMA CGM Kerguelen in de haven van het Maleisische Port Klang, had de containerterminal een bijzondere verassing in petto. Twaalf kranen werden ingezet om containers van het 398 meter lange schip (17.722 teu) te laden en te lossen.

kerguelenportDe CMA CGM  Kerguelen is het eerste schip van een serie van zes die allen 398 meter lang en 54 meter breed zijn. Met zijn lengte is de Kerguelen groter dan de Eiffeltoren (324 meter) of het Stade de France (270 meter), breder dan de Arc de Triomphe (45 meter) en heeft een stuwkracht gelijk gelijk aan tien Airbus A380 vliegtuigen. Het containerschip kan 17.772 teu meenemen, achter elkaar drie keer de ring van Parijs rond.

CMA CGM gaat de Kerguelen inzetten op de containerdiensten van Azië naar Europa. Zo gaat het schip vanuit de Franse haven Le Havre consumentenproducten als fruit, kaas, vlees, of luxe producten zoals parfums, wijnen en gedistilleerde dranken, lederwaren en producten voor de industrie, automotive, elektronica en luchtvaart exporteren.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief