TVM waarschuwt voor fraude met bankrekeningnummers

772

HOOGEVEEN – TVM verzekeringen waarschuwt voor fraude met bankrekeningnummers. Opdrachtgevers van transportbedrijven ontvangen nep-brieven (met het logo en adresgegevens van het transportbedrijf) waarin onterecht wordt gemeld dat het bankrekeningnummer van het transportbedrijf is gewijzigd of opgeheven.

TVM waarschuwt voor fraude met bankrekeningnummersIn de gemelde gevallen wordt telkens gebruik gemaakt van onderstaande bankgegevens:
NL65 RABO 01 25 58 34 27 met BIC: RABO NL2U
Dit is een bestaand rekeningnummer, maar hoort niet bij het transportbedrijf dat als afzender wordt genoemd.

Controleren

TVM verzekeringen waarschuwt transportbedrijven dat mededelingen over het wijzigen van bankrekeningnummers niet zonder enige vorm van controle voor waar kan worden aangenomen. Hoe betrouwbaar de correspondentie er ook uit ziet.

Benader de afzender om te controleren of deze daadwerkelijk de brief heeft verstuurd. Het is belangrijk dat de controle wordt uitgevoerd bij bekende medewerkers en/of de directie van de afzender. Maak hiervoor gebruik van de al bekende telefoonnummers en e-mailadressen en niet van de gegevens die in de correspondentie worden vermeld (tenzij deze hetzelfde zijn). (Bron: TVM/Illustratie: Fraudehelpdesk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief