Trucksimulatiecentrum van VTL gaat 240 chauffeurs nascholen

814

Het Trucksimulatiecentrum van VTL gaat voor 240 chauffeurs de praktijktraining verzorgen op de trucksimulator. Beroepschauffeurs zijn door de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid verplicht een nascholingsprogramma te volgen.


De 240 chauffeurs zijn werkzaam bij IJmond Transport Groep, BUKO ECO Toilet, Boon Transport, BUKO Transport, en BUKO Autolaadkraan Transport. Omdat het gaat om chauffeurs van verschillende bedrijven, verspreid over heel Nederland, is TLDD als ‘huisopleider’ van de bovenstaande bedrijven gevraagd om de regie voor de training en planning van deze chauffeurs voor code 95 (vakbekwaamheid) op zich te nemen.

Nascholing
De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid schrijft voor dat beroepschauffeurs een nascholingsprogramma volgen van 35 uur binnen een periode van vijf jaar. De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs heeft als hoofddoel het vergroten van de verkeersveiligheid. Daarnaast moet de invoering van de Richtlijn ook leiden tot milieubewust rijgedrag en een reductie van brandstofverbruik. Eis die daarbij gesteld wordt is dat de chauffeurs minimaal 7 van de 35 uur een praktijktraining volgen.

High-end
Het Trucksimulatiecentrum van VTL in Houten, met 4 high-end simulatoren, is door CCV gecertificeerd en biedt de meest innovatieve en efficiënte chauffeurstrainingen. De simulator bleek voor deze bedrijven de ideale manier om aan de praktijktraining te voldoen. De mogelijkheden tot individuele training, de verslaglegging en de mogelijkheid 8 tot 16 personen per dag te kunnen trainen, gaven hierbij de doorslag. Bovendien biedt de simulator de mogelijkheid om op een zeer realistische wijze omstandigheden te oefenen die in het echte verkeer onmogelijk na te bootsen zijn. (Bron: VTL)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter