Truckland Noord-Holland vergroent helft Vanka wagenpark

618

Met de levering van vijf nieuwe DAF Euro 6 XF 460 FT trekkers vergroent Truckland Noord-Holland in één keer de helft van het truckpark bij Joh. van Kampen (Vanka) aardappelgroothandel in Hillegom, dat een gelijk aantal Euro 3 trekkers afstoot.

Om het gunstige milieueffect te onderstrepen zijn de Euro 6 trekkers met sturende voorloopas en een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak niet langer uitgevoerd in de traditionele rode huiskleur, maar in het fel groen. Truckland voorzag tegelijkertijd de bestaande én nieuwe trekkers van het TomTom Webfleet navigatie- en fleetmanagementsysteem.

Uniformiteit
Roland van Kampen van de aardappelgroothandel is met zijn broer Lennard, verantwoordelijk voor deze belangrijke ontwikkeling binnen het bedrijf. ‘Samen met vader Hans vormen wij de bedrijfsdirectie en vonden het tijd voor iets nieuws. Daarin zijn wij, ondanks wat verkenningen bij andere merken, toch weer bij DAF en Truckland Noord-Holland vergroent helft Vanka wagenparkTruckland uitgekomen. Dat doen wij in belangrijke mate op basis van de goede ervaringen met beide partijen in de afgelopen tientallen jaren. Verder kijken wij uiteraard naar de prijs/kwaliteitverhouding en kiezen voor zoveel mogelijk uniformiteit binnen ons wagenpark. Daar is met deze ingebruikname weer sprake van, want het overgrote deel van onze trekkers is nu weer van het merk DAF. Vorig jaar namen wij bij Truckland nog drie Euro 5 DAF trekkers af en die doen het stuk voor stuk prima. Voor het onderhoud daarvan vallen wij deels terug op een lokale partij, maar voor al het overige gaan de trucks naar de Truckland vestiging op Schiphol. Zij dragen sowieso zorg voor de techniek van deze nieuwe Euro 6 DAF trekkers.’

Drie assen
Alle Vanka-trekkers zijn uitgevoerd met drie assen, omdat zij wisselend worden ingezet voor het vervoer van losgestorte aardappelen met een van de zeven bulkopleggers of het transport van klein verpakkingen met ongeschilde aardappelen in eigen kastenopleggers. Het sinds 1938 bestaande familiebedrijf houdt zich bezig met de inkoop van ongewassen, ongesorteerde en niet geschilde aardappelen. Deze worden op eigen locatie gesorteerd, gewassen, op kwaliteit gecontroleerd, geconditioneerd opgeslagen en naar klantenwens in consumentenverpakkingen tot 10 kilogram ordergericht verpakt. Het eigen vervoer zorgt voor de aflevering bij retailorganisaties in Nederland en België.

Van rood naar groen
Roland van Kampen gaat vervolgens in op een wel heel belangrijke verandering. ‘Er is lang gesproken over die kleurverandering van rood naar groen. De allerbelangrijkste reden is dat wij met deze -voor ons grootschalige- overstap naar Euro 6 een duidelijk milieustatement maken. Als bedrijf zijn wij al veel langer met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bezig en om dat naar buiten toe nog beter zichtbaar te maken is deze stap gezet. De nieuwe DAF trucks zijn met de meest schone en zuinige techniek van dit moment en bij volgende truckvervangingen zullen wij ook voor deze techniek en kleur kiezen. Onze chauffeurs zijn in het kader van de CODE95 door Peter Tol van Truckland uitgebreid getraind om ook zo zuinig mogelijk met deze trekkers te rijden. Een andere reden om voor deze kleur groen te kiezen is dat mijn broer Lennard en ik als aandeelhouder zijn toegetreden tot de directie van het bedrijf en dat wij het een goed idee vonden om die verjonging ook wat extra kleur te geven. Dit groen is naar ons idee een jonge, frisse kleur die past bij deze tijd en de Joh. van Kampen/Vanka aardappelgroothandel uitstraling anno 2014.’ (Bron: DAF)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter