Truckers blokkeren Franse wegen tegen invoering ecotax

734

Franse truckers blokkeren maandag opnieuw Franse snelwegen. Ze zijn van plan om op aanwijzing van de Franse vakbond Otre twee linkerrijstroken van een aantal snelwegen te bezetten.

Truckers blokkeren Franse wegen tegen invoering exotaxVooral in de regio Parijs is het verkeer volgens de ANWB tussen 06.00 en 15.00 uur ernstig ontregeld.  Ook in het zuiden van Frankrijk zijn acties aangekondigd op de wegen rond Marseille. Er zijn vandaag al acties geweest op de A4 richting Parijs, was er vertraging bij Champigny door langzaamaan acties en ging op de A25 richting Duinkerken een rijbaan dicht en werd de A55 bij Chateauneuf les Martigues in beide richtingen afgesloten.

Uitstel
De Franse ecotax is een milieubelasting (kilometerheffing) voor vrachtwagens. Het voornemen is om deze in te voeren voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton op de Route National en Route Departementale en enkele trajecten Autoroutes die niet onder de tolheffing vallen.
De Franse premier stelde de invoering van de ecotax voor vrachtwagens na hevige protesten onlangs opnieuw uit. Overigens betekent volgens de premier het uitstel geen afstel. (Bron: ANWB)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter