Truckbouwer DAF wil personeel flexibeler gaan inzetten

475

Truckbouwer DAF wil haar personeel flexibeler gaan inzetten. Vakbonden hebben hier vorige week met de directie van DAF gedachten over gewisseld.

DAF heeft te maken met schommelingen in de verkoop van trucks. De ene keer moeten veel vrachtwagens worden gemaakt en enkele maanden later weer veel minder. Tot nu DAF verstevigt marktpositietoe vangt DAF dit op met uitzendkrachten en tijdelijke contracten.

‘Mee-ademen
De directie van DAF wil, uit veiligheidsoverwegingen en omdat het personeel bij DAF dat  prettiger zou vinden, dat het vaste personeel die productieschommelingen zoveel mogelijk opvangt. Om dat mogelijk te maken zou DAF graag met de vakbonden afspraken over mogelijkheden voor flexibeler werken en werktijden willen maken. Op die manier kan volgens DAF het aantal mensen dat aan het werk is mee-ademen met wat voor de productie noodzakelijk is.

Enquête
FNV Metaal Vakbond van Truckbouwers wil eerste van de leden weten hoe over de flexibilisering wordt gedacht voordat de vakbond verder gaat praten met DAF. ‘Daarom gaan we een enquête uitzetten. Ook gaan actieve kaderleden persoonlijke gesprekken aangaan met de werknemers. (Bron: FNV)

Volg TotaalTrans op Twitter