Triple-E schepen Maersk zorgen wellicht voor overcapaciteit

795

Met de ingebruikname van de nieuwe 18.000 teu grote Triple-E containerschepen van Maersk heeft Maersk wellicht teveel capaciteit indien de vraag naar vervoer van containers over zee niet gaat toenemen. Dat zegt CEO Soren Skou van Maersk in het bedrijfsblad Maersk Post.

Triple-E schepen zorgen wellicht voor overcapaciteitMaersk gaat dit jaar vijf Triple-E containerschepen inzetten op de AE10-route van Azië naar Europa. Hierbij worden dertien havens in Azië en Europa aangelopen. De schepen vervangen de huidige schepen van 13.100 teu.
Vorig jaar zag Maersk het volume al met vijf procent dalen, in 2013 verwacht het bedrijf een groei van één procent. Dertig procent van de omzet van Maersk komt uit het vervoer tussen Azië en Europa. ‘Indien de markt niet genoeg gaat groeien, dan moeten we na de introductie van onze nieuwe schepen moeten we capaciteit uit de vaart halen om weer in evenwicht te komen. Dat is onze verantwoordelijkheid. Doen we dat niet, dan kan dit alleen maar leiden tot lagere tarieven.’

Lees ook:
111 miljoen paar sneakers in Triple-E van Maersk
Grootste Triple-E schepen Maersk naar Gdansk