Treinen rijden weer bij Borne

548

De treinen rijden weer over het sinds woensdagmorgen gestremde spoor bij Borne. Als dank krijgen de treinreizigers in Twente van ProRail een authentiek Hollands koffiebroodje van de bakker uit Borne.

Doordat een wagon van een goederentrein woensdagmorgen uit het spoor liep, ontstond er over vier kilometer schade aan het spoor. Met een vernieuwingstrein zijn circa 6.000 dwarsliggers vervangen.

Keihard gewerkt
Volgens ProRail is sinds woensdag keihard gewerkt aan herstel van het spoor. ‘Allereerst moest de defecte wagon zo intact mogelijk van het spoor gehaald worden om verder onderzoek te kunnen doen. De genietroepen van de Treinen rijden weer bij BorneKoninklijke Landmacht legden daarvoor woensdagavond een noodweg door het weiland waarna een kraan de wagon van het spoor kon tillen. Vervolgens is aannemer VolkerRail samen met haar onderaannemers in opdracht van ProRail aan het herstel begonnen.’

Spoor vernieuwd
Het werk was allesbehalve standaard. ‘Door de brokstukken van de dwarsliggers, kon de machine minder snel dan normaal het werk verrichten. Ook zijn er vanuit heel Nederland spoorwerkers naar Twente gekomen om te helpen. Diverse partijen stelden materieel en materiaal beschikbaar, waar dit normaal gesproken lang van tevoren ingepland moet worden en gereserveerd.’

Restwerkzaamheden
Komende moeten er nog wel restwerkzaamheden plaatsvinden, onder andere aan enkele overwegen. Maar deze zijn nu wel weer gewoon te gebruiken. Komende tijd wordt ook het onderzoek worden vervolgd naar de toedracht van het incident.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter