TransportLAB stimuleert gebruik apps transport en logistiek

730

Professionals werkzaam in de transport- en logistieke sector maken steeds vaker gebruik van mobiele applicaties, oftewel apps. In de praktijk blijkt echter dat deze apps niet altijd voor iedereen goed vindbaar zijn. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Swaak&Crooijmans willen het gebruik en ontwikkeling van apps stimuleren en presenteren vandaag op de ICT & Logistiek beurs, TransportLAB.

TransportLAB zorgt ervoor dat transport en logistieke apps snel en eenvoudig vindbaar zijn en de ontwikkeling van nieuwe apps wordt gestimuleerd.

Gebruik en ontwikkeling
De app is niet meer weg te denken uit ons leven. Ook in de transport en logistiek maken ondernemers en chauffeurs steeds meer gebruik van diverse logistieke apps die ondersteuning bieden op bijvoorbeeld het gebied van planning, parkeerplekken, track and tracé etc. Gebruik van deze apps kunnen kosten besparen en bedrijfsprocessen efficiënter inrichten. TLN en TransportLAB willen het gebruik van deze apps stimuleren en ondernemers en professionals in de hele logistieke keten helpen om hun bedrijfsvoering te verbeteren.

Speciaal platform
Een zoekopdracht in de Appstore of Google Play store op het woord logistiek levert slechts een beperkt aantal vermeldingen. De zoekterm transport daarentegen geeft juist weer heel veel vermeldingen, maar vooral weinig relevante. Een uitdaging dus. TransportLAB heeft als doel deze wereld van apps en die van logistiek en transport rechtstreeks op elkaar aan te sluiten. Het matchen van vraag en aanbod. Dit doet TransportLAB onder andere door het inrichten van een platform waar ontwikkelaars hun apps voor transport en logistiek kunnen aanbieden, waardoor deze apps makkelijk vindbaar worden.

Nieuwe apps
Volgens TransportLAB moet niet alleen gebruik worden gestimuleerd, maar ook de ontwikkeling van nieuwe apps. Een speciale community moet daar verandering in brengen. Binnen deze community worden apps beoordeeld door experts en kunnen branchegenoten met elkaar het gesprek aangaan. De community is bij uitstek een plek waar professionals, ontwikkelaars en experts hun kennis en ervaring delen. Deze kennis en ervaring wordt vervolgens gebruikt om nieuwe apps te ontwikkelen in zogenaamde CrowdLAB’s.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter